Flytthjälp

Att flytta är alltid ett större projekt än vad man tror och det tar oftast längre tid än man räknat med. Det är mycket att tänka på och även saker man bör tänka på både innan och efter själva flytten. Här har vi samlat sådant som är bra att veta för att underlätta både för dig och flyttfirman.

Försök att vara ute i god tid, flyttföretagen har som mest att göra i vid månadsskiftet samt under sommarmånaderna maj-augusti. Försök att lämna detaljerad information om din flytt så blir det enklare för flyttfirman att sätta ett pris. Behöver du tänka på nått så som att ha en tilläggsförsäkring? Här får du lite tips som vi hoppas kan hjälpa dig med din flytt.

Checklista vid flytt

1. Rensa
Kläderna som du inte använt på flera år eller barnens avlagda saker behöver faktiskt inte flytta med. På så sätt får du ner volymen på din flytt och därmed priset också. Sälj eller skänk bort det som är helt och rent och källsorta övrigt.

2. Flytta avtal
Säg upp eller flytta avtal för exempelvis el, gas, tv och internet. Tänk på att vissa leverantörer har långa uppsägningstider, kolla upp vad som gäller i god tid. Det kan vara ett bra tillfälle att se över dina avtal.

3. Adressändra
Tänk på att du behöver adressändra minst två-fem arbetsdagar innan flyttlasset går. Snabbast går det via Adressändring.se. Att adressändra är gratis, men att eftersända post är avgiftsbelagt.

4. Teckna hemförsäkring
Se till att teckna eller uppdatera din hemförsäkring från dag ett i din nya bostad. Kanske har din nya lya en säkerhetsdörr? Flyttar du från hyresrätt till bostadsrätt? Tänk på att det är vettigt att ha en bostadsrättsförsäkring som täcker den fasta inredningen i bostaden.

5. Packa smart
Tänk på om du packar själv så står oftast inte flyttbolaget för kostnaden om nått skulle gå sönder i en flyttlåda, kolla med flyttfirman vad som gäller. Därför är det viktigt att packa ömtåliga saker med makulatur eller tidningspapper duger också, det enda är att det kan bli trycksvärta på sakerna från tidningen. Ju mer du har packat ner desto billigare blir flytten, annars får flyttfirman springa mer med småsaker och skydda prylarna med filtar i flyttbilen.

6. Anlita flytthjälp eller flytta själv?
Nu har det blivit dags för själva flyttandet. Vänner eller flyttfirma – ta alltid hjälp. Vi hjälper er att få offerter från flera olika flyttfirmor så du kan jämföra pris och annan service som flyttföretaget har att erbjuda. Många flyttfirmor lånar t.ex. ut flyttkartonger gratis om du anlitar dom för flytten. Om du tar hjälp av vänner se till att boka flyttbil i god tid före flytten samt att ladda upp med pizza och läsk/öl som ni kan fira avklarat dagsverke med.

7. Flyttstädning
Boka flyttstädning till din gamla bostad eller om du gör det själv. Hör med flyttfirman om dom även kan erbjuda flyttstädning. Om du anlitar ett städföretag se till att dom lämnar garantier på utfört jobb. Om det är så att den som flyttar in i din gamla bostad är missnöjd med städningen så får städfirman åka dit och städa igen. Städtjänster och flyttjänster omfattas av RUT-avdrag.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå