Flytta utomlands - bra att veta

Utlandsflytt

Om du har funderingar att flytta utomlands eller flytta tillbaka till Sverige igen så är det en hel del att tänka på. Genom att förbereda en del innan utlandsflytten så hjälper du dig själv. Det är en många dokument som måste fyllas i men våra företag hjälper gärna till.

När det gäller utlandsflyttar så är det mycket bra att vara ute i god tid, vi rekommenderar 4-6 veckor innan önskat flyttdatum under lågsäsong. i slutat av varje månad är alltid populärast och blir oftast tidigt fullbokade. Under högsäsongen som är från Maj till Augusti så rekommenderar vi ännu tidigare bokningar då vissa veckor är fullbokade väldigt tidigt.

Våra flyttföretag är medvetna om att deras arbete innebär ett stort ingrepp i ditt vardagsliv. Därför är dom måna om att arbeta i samråd med dig och din familj, för att förstå dina behov och för att noggrant hantera dina ägodelar. Dina saker transporteras i packmaterial som är framtaget för att klara internationella transporter, kartongerna är av kraftigare material än de som man normalt använder.

Om man flyttar Inom Europa fraktar de flesta flyttfirmorna via Lastbil. Och för att din flytt ska vara så ekonomisk och miljömässig som möjligt erbjuder de flesta flyttfirmor samlastning inom Europavför att möta så många önskade flyttdatum som möjligt vilket innebär packning och lastning hemma ena veckan och lossning och uppackning veckan efter på destinationsorten.

På flyttdagen, när du valt flyttföretag går du igenom hemmet tillsammans med flyttpersonalen för att ge en bild av vad som behöver göras. Om det finns speciella instruktioner angående flyttgodset försäkra dig om att flyttpersonalen känner till dem. Tala om för flyttpersonalen om det finns saker som du behöver komma åt direkt på destinationen, så packar de dem allra sist. När packningen är klar, gå igenom hemmet med flyttpersonalen för att försäkra dig om att inget är glömt. Försäkra dig om att du har en egen inventarielista som du har checkat av och signerat.

Ankomsten av ditt gods på destinationsorten sköts av företaget du har valt! Flyttföretaget/agenten kommer att sköta införtullningen av godset och leveransen till nya hemmet om ni bestämt detta. Observera att den här proceduren kan ta veckor i vissa länder, fråga företaget! Tala om så mycket som möjligt om den nya bostaden; är det ett hus eller en lägenhet, kan de leverera containern direkt till bostaden eller måste de lasta om godset? Om bostaden är en lägenhet finns det hiss? All information de kan få i förväg om bostaden hjälper dem att göra ett snabbare och bättre jobb!

När flyttgodset anländer till ditt nya hem kommer flyttpersonalen att flytta in allt gods i den nya bostaden och ställa det på fria ytor. Slutligen, var närvarande när flyttpersonalen slutför arbetet för att se till att allt är medtaget och ev uppackat om du beställt den tjänsten. Gör en snabb rundvandring i ditt nya hem med flyttpersonalen så att ni är överens om att allt är okej. Till sist kommer du att få skriva på papper att flytten är genomförd och allt är till din belåtenhet.

Vill du skicka en kostnadsfri offertförfrågan redan nu? "Klicka här"