Flytta utomlands

Här har vi listat saker som är bra att tänka på vid en internationell flytt eller om du är hemvändare och hade tänkt flytta tillbaka till Sverige. Det är många saker att tänka på och det är viktigt att man är ute i god tid.

Vi hjälper dig att hitta en internationell flyttfirma

Vi samarbetar med flera noga utvalda flyttföretag som kan hjälpa dig med din flytt utomlands. Många av flyttfirmorna hjälper dig med det mesta som har med en utlandsflytt att göra, allt i från dokument, försäkringar, packning av bohaget till själva transporten.

Våra flyttföretag är medvetna om att deras arbete innebär ett stort ingrepp i ditt vardagsliv. Därför är dom måna om att arbeta i samråd med dig och din familj för att förstå dina behov och för att noggrant hantera dina ägodelar. Dina saker transporteras i packmaterial som är framtaget för att klara internationella transporter, kartongerna är av kraftigare material än de som man normalt använder.

Vad kostar det att flytta utomlands?

Våra flyttfirmor har lång erfarenhet av utlandsflyttar och kan i dom flesta fallen erbjuda en kostnadsfri besiktning av din flytt. Fyll i en gratis offertförfrågan här så kommer våra flyttfirmor att återkomma till dig med ett pris, ingenting är bindande och det är först när du skriver ett kontrakt med flyttföretaget som det blir bindande.

Olika fraktalternativ vid utlandsflytt

Transport med Flyttbil / Lastbil

Det vanligaste alternativet vid flytt inom Europa. Om du inte har så mycket saker eller inte har önskemål om särskilda datum hör efter med flyttfirman om dom kan erbjuda samlastning.

Sjöfrakt

Ska du flytta utanför Europa och du hade tänkt att ta med dig stora delar av ditt bohag då är sjöfrakt det bästa och billigaste alternativet. Transittid varierar, räkna med att det tar 1 – 2 månader sen tillkommer förtullning och transport av bohaget i det nya landet.

Flygfrakt

Lämpar sig för mindre volymer eller om det är brådskande, transittiden är ca 3 – 8 dagar.

Tågfrakt

Tågfrakt kan vara ett bra och miljövänligt alternativ. Det är billigare än flygfrakt och snabbare än båttransport.

Flyttförsäkring

Fråga flyttföretaget vad dom har för försäkringar och vad som ersätts vid en eventuell skada. Det kan också vara bra att prata med ditt försäkringsbolag där du har din hemförsäkring och se om dom kan erbjuda speciella försäkringar vid internationella flyttar.

Själva flytten

På flyttdagen, när du valt flyttföretag går du igenom hemmet tillsammans med flyttpersonalen för att ge en bild av vad som behöver göras. Om det finns speciella instruktioner angående flyttgodset försäkra dig om att flyttpersonalen känner till dem. Tala om för flyttpersonalen om det finns saker som du behöver komma åt direkt på destinationen, så packar de dem allra sist. När packningen är klar, gå igenom hemmet med flyttpersonalen för att försäkra dig om att inget är glömt. Försäkra dig om att du har en egen inventarielista som du har checkat av och signerat.

Ankomsten av ditt gods på destinationsorten sköts av företaget du har valt! Flyttföretaget/agenten kommer att sköta införtullningen av godset och leveransen till nya hemmet om ni bestämt detta. Observera att den här proceduren kan ta veckor i vissa länder, fråga företaget! Tala om så mycket som möjligt om den nya bostaden; är det ett hus eller en lägenhet, kan de leverera containern direkt till bostaden eller måste de lasta om godset? Om bostaden är en lägenhet finns det hiss? All information de kan få i förväg om bostaden hjälper dem att göra ett snabbare och bättre jobb!

När flyttgodset anländer till ditt nya hem kommer flyttpersonalen att flytta in allt gods i den nya bostaden och ställa det på fria ytor. Slutligen, var närvarande när flyttpersonalen slutför arbetet för att se till att allt är medtaget och ev uppackat om du beställt den tjänsten. Gör en snabb rundvandring i ditt nya hem med flyttpersonalen så att ni är överens om att allt är okej. Till sist kommer du att få skriva på papper att flytten är genomförd och allt är till din belåtenhet.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå