Bohagsflytt – att tänka på

Att flytta dina personliga saker är oftast inte svårt eller problematiskt utan det gäller snarare att bestämma vad du skall göra och vad flyttfirman skall göra. Här får du mer information och tips om vad som är bra att veta inom Bohagsflytt som du även kan skriva ut.

När du behöver flytthjälp och vill anlita en flyttfirma är det viktigt att fråga om dom har trafiktillstånd, F-skattsedel samt att kontrollera att de är försäkrade. Om du är osäker på om en flyttfirma har alla tillstånd som behövs så ska du fråga om de har försäkringar som Bohag 2000 och Kontor 2003, ett bevis på att de följer lagar och bestämmelser.

Det är mycket att tänka på när man skall flytta och här är några saker vi går igenom när du behöver flytthjälp; planering, packtips, försäkringar och övriga bra saker att komma ihåg och så kommer det att underlätta för dig och flyttfirman. Beställ flytthjälp i god tid, tänk på att flyttfirmorna har mest att göra i månadsskiften. Storleksbestäm ditt hem innan du skickar iväg offertförfrågan, det underlättar vid prissättningen av din flytt. kolla med flyttföretaget att dom är ansvarsförsäkrade ifall olyckan är framme – dom skall ansvara för dina saker under hela flytten! I vissa fall kan det behövas en tilläggsförsäkring. Kolla även med ditt eget försäkringsbolag vad som gäller vid flyttning om du har dyrbara saker.

Använd riktiga flyttkartonger, dom finns att låna eller köpa av flyttföretaget, alternativt på något byggvaruhus. Om du ändå skall packa ner allt i lådor passa på att släng eller sälj saker du inte behöver. Om du själv packar lådorna kolla med flyttfirman att försäkringarna gäller. Packa inte för tungt, packar du böcker eller tidningar lägg endast i hälften i lådorna och lätta saker ovanpå. Kläder och textil packas med fördel i stora plastsäckar. Porslin måste packas noggrant med mycket packmaterial och använd inte tidningspapper utan använd silkespapper, fråga företaget. Speglar och tavlor tar du sist, linda in dessa i tex filtar och tänk på att hörnen är extra känsliga.

Om du vill hitta ett bra flyttfirma med bra service till ett bra pris, skicka en offertförfrågan helt kostnadsfritt till våra företag, ”klicka här”.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå